Summit Schedule

April 14-16, 2021

Prices range from $75/person for a Single Day Pass to $150/person for a Full 3-Day Summit Pass.
For groups of 5 or more, contact [email protected] to receive a discount code.

 

Registration Deadline: Friday, April 9 at Noon ET. Don't miss out, register now!

Day 1: April 14, 2021

What can Academic Institutions learn from Practice Institutions?
Focuses on the educational needs (competencies) based on current healthcare and consumer use of different technologies assisting in health promotion and in providing safe, quality patient care.
 

View reading materials/resources >

Time Title/Presenter(s)
12:15 - 1:00 p.m. ET
45 minutes
Sponsorship Breakout Rooms Open
1:00 - 1:10 p.m. ET
10 minutes

Welcome

1:10 - 1:40 p.m. ET
30 minutes

Keynote: The Digital Transformation of Health Care

  • Heather Cox
    Chief Digital Health & Analytics Officer
    Humana
1:40 - 1:45 p.m. ET
5 minutes

Goals/Resources

1:45 - 2:25 p.m. ET
40 minutes

The 4 P's of Telehealth:
Engaging the Interprofessional Teams, Patients and Families for Better Care

  • Kelli Garber, MSN, APRN, PPCNP-BC
    Lead Advanced Practice Provider and Clinical Integration Specialist
    Medical University of South Carolina
  • Ragan Dubose-Morris, Ph.D.
    Associate Professor
    Director of Telehealth Education at the Center for Telehealth
    Medical University of South Carolina
  • Tina Gustin, DNP, CNS, RN
    Assistant Professor of Nursing at Old Dominion University
    Director for Telehealth Center-Innovation, Education and Research
    Clinical Manager for Telehealth at the Children’s Hospital of The King’s Daughter
    s
2:25 - 2:40 p.m. ET
15 minutes
Virtual Sponsorship Rooms Open / Break 
2:40 - 3:20 p.m. ET
40 minutes

(Concurrent Sessions - 2 options)

Adapting and Adopting Telehealth Competencies for Special Populations

Taking Digital Health and Artificial Intelligence to Heart: Innovation at GW

  • Eradicating Heart Failure Morbidity through Digital Health
    Gurusher Panjrath, MD, FACC, FAHA
    Associate Professor of Medicine
    Director, Heart Failure and Mechanical Circulatory Program
    GW School of Medicine & Health Sciences
  • Eliminating Heart Attacks through Artificial Intelligence
    Andrew Choi, MD, FACC, FSCCT
    Co-Director of Cardiac CT and MRI, GW Medical Faculty Associates
    Associate Professor, GW School of Medicine & Health Sciences
3:20 - 4:00 p.m. ET
40 minutes

Connected Care:
Bringing Digital Health Solutions in Public and Private Health Care Settings

  • Neal Sikka, MD
    Professor of Emergency Medicine, GW School of Medicine & Health Sciences
    Chief, Section on Innovative Practice & Telemedicine, GW Medical Faculty Associate
  • Neil Evans, MD
    Chief Officer, Connected Care
    Veterans Health Administration, U.S. Department of Veterans Affairs
4:00 - 4:40 p.m. ET
40 minutes

Transforming Care and Culture through Digital Health:
Lessons from COVID-19, Implementation Strategies,
Workforce Implication, and Keeping up the Momentum

  • Hussein Tahan, Ph.D., RN, FAAN
    Vice President, Nursing Professional Development and Workforce Planning
    MedStar Health
  • John Lock
    Vice President and Chief Digital Transformation Officer
    MedStar Health
  • Bill Sheahan
    Corporate Vice President
    Executive Director (MedStar Telehealth Innovation Center)
    MedStar Health

Day 2: April 15, 2021

Translating Innovation From the Corporate Sector to Healthcare
Focuses on the emerging technologies in areas outside of healthcare that may have implications to disrupt our current healthcare delivery models.

Time Title/Presenter(s)
12:15 - 1:00 p.m. ET
45 minutes

Sponsorship Breakout Rooms Open

1:00 - 1:15 p.m. ET
15 minutes

Welcome, Overview & Summary of Day 1

1:15 - 2:05 p.m. ET
45 minutes

Keynote: How do we Influence our Health Professionals to be Adaptive
and Innovative to Transform Healthcare Education and Practices Using Technologies?

2:05 - 2:50 p.m. ET
45 minutes

Panel: Disruptive Technologies and Strategies Used that Could Have Implications
for Healthcare Professionals on Education and Practice

2:50 - 3:05 p.m. ET
15 minutes
Virtual Exhibitors Rooms Open / Break
3:05 - 3:50 p.m. ET
40 minutes

Two Breakout Groups with Attendees Pre-Assigned

  • Group 1: Implications for Education
  • Group 2: Implications for Practice
3:50 - 4:15 p.m. ET
20 minutes
Report Outs
4:15 - 4:45 p.m. ET
30 minutes
Summary

Day 3: April 16, 2021

Using Digital Health For Evidence-Based Practice and Research
Focuses on the use of technologies in research and evidence-based care promoting health and well-being by health professions in education, practice, and research.

Time Title/Presenter(s)
12:15 - 1:00 p.m. ET
35 minutes

Sponsorship Breakout Rooms Open

1:00 - 1:05 p.m. ET
5 minutes

Welcome

1:05 - 1:40 p.m. ET
35 minutes
 

Introduction to Research and Scholarship in Digital Health

1:40 - 2:40 p.m. ET
60 minutes

Panel One: Focus on Research with Digital Health Applications

2:40 - 2:55 p.m. ET
15 minutes
Virtual Exhibitors Rooms Open / Break
2:55 - 3:55 p.m. ET
60 minutes

Panel Two: Focus on Technology

3:55 p.m. ET

Fireside Chat